header

Pradawne Zboża


ISM2018

Senses z gwiazdką

news_img1

Warszawska restauracja Senses została wyróżniona gwaizdką Michelin. To drugi polski lokal ? obok Atelier Amaro, który może poszczycić się takim wyróżnieniem.

Współwłaścicielem Senses i szefem kuchni jest Andrea Camastra.

? Nie jestem Polakiem, ale mam wiele związków z polską kulturą, tutaj mieszkam, tutaj mam drugą rodzinę. To pomyślna wiadomość dla całego kraju, nie tylko dla naszej restauracji. To dobre dla wszystkich, ponieważ dobrze jest wiedzieć, że potrafimy być konkurencyjni w skali światowej ? mówi Andrea Camastra agencji informacyjnej Newseria Lifestyle.

Andrea Camastra jest pół Francuzem, pół Włochem, od blisko pięciu lat mieszkającym w Polsce. Pracował w takich słynnych w całym kulinarnym świecie restauracjach jak Le Chateaubriand w Paryżu, La Mirabelle w Luksemburgu oraz Fisherman?s Lodge w Newcastle. Otrzymał prestiżowy tytuł Chef of The Year North England, Chef of the Future 2015 oraz Szef Jutra Gault&Millau 2015. Jego zdaniem do osiągnięcia sukcesu w branży gastronomicznej niezbędne są dwie rzeczy: właściwa technika oraz używanie najlepszych składników. Andrea Camastra jest ambasadorem marki Cacao Barry w Polsce.

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple