header

Pradawne Zboża


ISM2018

PSC_2018

cream117

IV konwencja Comprital

news_img1

Nowa siedziba, polskie Athenaeum oraz plany produkcyjne to tylko część najświeższych informacji z Comprital Polska. Firma dynamicznie się rozwija i stanowi mocny element międzynarodowego holdingu. 22 stycznia w Palacongressi Bellaria w Rimini odbyła się IV Konwencja firmy Comprital, w trakcie której podsumowano 30-lecie działalności firmy. Gianni Osti 30 lat temu rozpoczął produkcję półproduktów do lodów rzemieślniczych. Jego zakład miał wówczas około 400 metrów kwadratowych. Dzisiaj obiekty firmy zajmują 10 tysięcy metrów kwadratowych. Przedsiębiorstwo ma własny dział badawczo-rozwojowy, eksportuje do 68 krajów na świecie oraz ma najpiękniejszą i najbardziej znaną szkołę lodziarską, w której wykładowcami są najwięksi mistrzowie branży lodziarskiej, cukierniczej i gastronomicznej. Od wielu lat Comprital jest uznawany za najbardziej innowacyjną firmę w sektorze, corocznie wprowadza nowości, które na stałe wchodzą do oferty, stając się klasykami.

W trakcie konwencji jej goście zostali poinformowani o istotnych wydarzeniach z życia firmy. Ważną nowością jest utworzenie holdingu Comprital Group, obejmującego takie podmioty, jak: Comprital SpA (Włochy), Comprital Polska, Comprital Chiny i La Preferita. La Preferita to istniejąca od 60 lat firma wyspecjalizowana w produkcji past, szczególnie klasycznych. W tym roku została włączona do Comprital Group.

Zmienił się także zarząd rodzinnej firmy. Gianni Osti, założyciel przedsiębiorstwa, a także prezes zarządu Comprital Polska został szefem Comprital Group. Jego synowie objęli analogiczne funkcje ? Francesco w Comprital SpA, a Fabrizio w Coprital China i w La Preferita.

Podczas konwencji zaprezentowano także ubiegłoroczne osiągnięcia Comprital Polska. Wiceprezes firmy Ewa Krasoń poinformowała, że 2015 rok został zakończony ponad 40-procentowym wzrostem sprzedaży. Firma przeniosła się do nowej, funkcjonalnej siedziby i planuje rozpoczęcie produkcji sztandarowych produktów. Trwają też prace nad powstaniem szkoła lodziarskiej ? polskiego Athenaeum, gdzie będą wykładać włoscy mistrzowie. W tym roku do grona wykładowców dołączyli m.in. Gianluca Fusto i Marcello Trentini.

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple