header

Pradawne Zboża


ISM2018

So Good po raz 15

news_img1

Na okładce najnowszego numeru tego renomowanego półrocznika znalazł się kolorowy deser autorstwa Miquela Guarro. To wschodząca gwiazda hiszpańskiego cukiernictwa.

26 autorów ? znakomitych cukierników i szefów kuchni z 12 krajów świata i kilku kontynentów prezentuje 60 cukierniczych kreacji. Część z nich dodatkowo opowiada o swojej pracy, pasjach, inspiracjach.

Disfrutar w języku hiszpańskim oznacza przyjemność. Tak też nazywa się znana restauracja w Barcelonie, którą prowadzi trójka szefów: Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casańas. Łączy ich nie tylko współny biznes. Wcześniej wszyscy związani był z restauracją El Bulli braci Adria. We własnym lokalu odwołują się nieco do legendarnej restauracji starając się tworzyć autorskie rozwiązania. Otwarci są na nowatorskie i nieoczywiste połączenia. Łączą czekoladę z pieprzem i papryką. W deserach sięgają po buraki.

To popularne w Polsce warzywo staje się bardzo modnym surowcem, po który sięgają cukiernicy. W czerwcu ubiegłego roku deser z buraka znalazł się nawet na okładce So Good Magazine. W tej edycji oprócz tercetu z Disfrutar sięga po niego także Ramon Morato, który buraczane musy czy żelki łaczy z czekoladą.

Najnowszy numer So Good zabiera czytelnika w wędrówkę po cukierniczo-piekarskim świecie. Sporo miejsca poświęca płci pięknej w tej branży. Marike van Burden, była jednym z odkryć World Chocolate Masters w 2013 roku. Dziś po zawodowych doświadczeniach w Hongkongu łaczy kulinarne i cukiernicze tradycje Azji i Europy. Japonka z pochodzenia, Aya Fukai jest cenioną mistrzynią cukiernictwa w USA. Kirsten Tibballs, to z kolei niezwykle pogodna Australijka, która prowadzi szkołę cukierniczą niedaleko Melbourne. Nieco inne spojrzenie na desery prezentuje mieszkająca w St. Petersburgu Nina Tarasowa. Zanim trafiła do branży zdążyła zdobyć dyplom z reżyserii teatralnej i zarządzania kadrami. Nie ma swojej cukierni, pracuje jako doradca technologiczny. W najnowszym numerze So Good Magazine prezentowane są także pracująca w Izraelu Maya Revivo czy pracująca w Stanach Zjednoczonych Kolumbijka Mellisa Coppel.

Obok pań, swoje propozycje prezentują panowie, wśród nich są m.in.: Andreas Lara, Hirouki Emori, Graham Horingold, Yves Scherrer, czy Dominique Ansel.

So Good Magazine jest czasopismem ekskluzywnego cukiernictwa. Na swych łamach prezentuje cukierniczą sztukę z najwyższej półki, cukierników znanych także poza granicami krajów pochodzenia czy pracy.

Magazyn ukazuje dwa razy w roku, ale na takie wydanie warto czekać. Wyróżnia je elegancka i bardzo nowoczesna szata graficzna. Publikowanym tu recepturą towarzyszą sugestywne fotografie, Wydawcy So Good Magazine koncentrują się na dwóch aspektach cukierniczej pracy ? recepturze i formie podania. Bo odpowiednia receptura ma gwarantować wrażenia smakowe, a forma w jakiej podawany jest deser, przyciągnąć uwagę, zaskoczyć, zaintrygować i zachęcić do konsumpcji.

So Good Magazine wydawany jest wyłącznie w języku angielskim (w wersji przyjaznej i zrozumiałej). Kolportowany jest na całym świecie, od Nowego Jorku, przez Melbourne po Tokio.

Magazyny dostępne są za pośrednictwem naszej redakcji.

Kontakt mailowy: redakcja@wpiekarni.pl lub telefoniczny 601 501 813

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple