header

Pradawne Zboża


ISM2018

Kandy z ISO

news_img1

Firma Kandy pod koniec 2015 roku uzyskała certyfikat zgodności z międzynarodową normą ISO 22000: 2006. System zarządzania bezpieczeństwem żywności tego producenta uzyskał w ten sposób potwierdzenie ze strony niezależnej jednostki certyfikacyjnej.

- Zawsze przykładaliśmy dużą wagę do dokładności, pieczołowitości, dbałości o bezpieczeństwo i jakość produktów - mówi Dariusz Socik, dyrektor zarządzający. - Teraz dodatkowo mamy potwierdzenie z zewnątrz, że nasze starania obejmują wszystkie istotne aspekty bezpieczeństwa żywności. Uzyskanie certyfikatu oznacza motywację do jeszcze efektywniejszej pracy. Firma będzie nadal ulepszać i aktualizować system, dążąc do stałego doskonalenia jakości oraz bezpieczeństwa produktów .

Kandy to polska firma rodzinna działająca w branży spożywczej od 30 lat. Jest wiodącym producentem owoców kandyzowanych oraz komponentów dla przemysłu mleczarskiego, lodziarskiego i cukierniczego. Zaopatruje zarówno duże zakłady produkcyjne, mleczarnie jak i hurtownie, a za ich pośrednictwem rzemieślnicze zakłady cukiernicze. W 2014 roku firma poszerzyła swój asortyment o nadzienia termostabilne Lauretta, które z powiedzeniem sprzedaje w Polsce, a także eksportuje za granicę.

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple