header

Pradawne Zboża


ISM2018

Najnowszy numer So Good Magazine

news_img1

Na okładce najnowszego numeru So Good.. Magazine znalazł się burak. To deserowa propozycja Alberta Adrii serwowana w jego barcelońskiej cukierni La Dolca.

Obok Alberta Adrii w czasopiśmie poświęconym wykwintnemu cukiernictwu zaprezentowano 26 innych szefów i mistrzów profesji z 12 krajów świata. Z nowym numerem So Good odwiedzamy ciekawe restauracje i cukiernie w Barcelonie, San Sebastian, Sao Paulo, Chicago, Lozannie czy Tokio. Możemy podpatrzyć pracę takich znakomitości jak Antonio Bachour, Brian Campbell, Rene Frank, Hans Ovando czy Angelo Musa.

O cukiernictwie najwyższej próby mówi między innymi Philippe Segond, przewodniczący jurorów, którzy przyznają we Francji tytuł MOF (Les Mellieur Ouvrieur de France) ? najwyższe mistrzowskie tytuły dostępne tylko nielicznym, wybranym mistrzom. O swoich zawodowych doświadczeniach opowiada też tegoroczny MOF Nicolas Jordan ? specjalizujący się w lodach i lodowych rzeźbach wykładowca szkoły Le Cordon Bleu i zdobywca (wraz z kolegami z reprezentacji Francji) tegorocznego Cukierniczego Pucharu Świata w Lyonie.

So Good Magazine nie jest czasopismem dla wszystkich i dla każdego. W podtytule, redakcja jasno zaznacza ? the magazine of haute patisserie ? co można przetłumaczyć jako czasopismo ekskluzywnego cukiernictwa. Na swych łamach prezentuje cukierniczą sztukę z najwyższej półki, cukierników znanych także poza granicami krajów pochodzenia czy pracy.

Magazyn ukazuje dwa razy w roku, ale na takie wydanie warto czekać. Stanowi nieocenione źródło inspiracji i trendów w nowoczesnym cukiernictwie. Wyróżnia je elegancka i bardzo nowoczesna szata graficzna. Publikowanym tu recepturą towarzyszą sugestywne fotografie, Wydawcy So Good Magazine koncentrują się na dwóch aspektach cukierniczej pracy ? recepturze i formie podania.

So Good Magazine wydawany jest wyłącznie w języku angielskim (w wersji przyjaznej i zrozumiałej). Kolportowany jest na całym świecie, od Nowego Jorku, przez Melbourne po Tokio.

W Polsce czasopismo dostępne jest za pośrednictwem AMK ZOOM. Dodatkowe informacje można uzyskać pod nr telefonu 601 501 813 oraz mailem: office@amkzoom.pl

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple