header

Pradawne Zboża


ISM2018

cream117

Zostań The Star of Chocolate

news_img1

25 stycznia przyszłego roku w Rimini we Włoszech w trakcie targów SIGEP odbędzie się międzynarodowy konkurs dla cukierników specjalizujących się w pracy z czekoladą. Organizatorzy zaplanowali udział 10 zawodników, jednak nie więcej niż dwóch z jednego kraju. Za naszym pośrednictwem zapraszają do udziału także czekoladników z Polski. Zgłoszenia przyjmowane będą do 15 listopada bieżącego roku.

W konkursie obowiązuje wpisowe w wysokości 200 euro. W zamian organizatorzy zapewniają pokrycie kosztów podróży do Rimini oraz zakwaterowania. Wartość nagród dla zwycięzcy konkursu wynosi aż 14 tysięcy euro (w tym 2,5 tysiąca w gotówce, reszta to wartość nagród rzeczowych).

Tematem przewodnim konkursu będzie muzyka jazzowa. Uczestnicy konkursu będą zobowiązani do przygotowania eksponatu z czekolady, czekoladowego deseru na bazie Coeur du Guanaja (z firmy Valrhona) oraz podania czekolady w szkle (na gorąco lub na zimno) wraz z dwoma miniciasteczkami.

Szczegółowe informacje można uzyskać bezpośrednio u organizatorów, pisząc na adres:pastryevents@riminifiera.it albo kontaktując się z naszą redakcją: czekolada@wcukierni.pl. Zachęcamy do rozważenia udziału w tym wydarzeniu. Warto!

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple