header

Pradawne Zboża


ISM2018

Targi IBA coraz bliżej

news_img1

Targi IBA coraz bliżej

Od 12 do 17 września 2015 r. odbywać się będą w Monachium największe na świecie targi piekarsko-cukiernicze. Stolica Bawarii na sześć dni stanie się światowym centrum branży.

12 wielkich pawilonów targowych, 132 tysiące metrów kwadratowych powierzchni wystawienniczej, około 1200 wystawców i blisko 80 tysięcy zwiedzających ze 150 państw to najkrótsza charakterystyka tych targów. Tak w pigułce wygląda impreza targowa, która raz na trzy lata ogniskuje uwagę piekarzy i cukierników w całej Europie i w wielu innych krajach świata.

Bogata oferta

W pawilonach Targów Monachijskich piekarze i cukiernicy znajdą wszystko, co niezbędne do codziennej produkcji. Zarówno w wymiarze rzemieślniczym jak i przemysłowym. Ekspozycja podzielona zostanie na siedem obszarów tematycznych. Obok tych związanych z produkcją piekarską i cukierniczą, pojawią się takie tematy jak; kawa, lody, czekolada, produkcja pizzy i tortilli, a także snakców. Ambicją organizatorów targów jest by nie zabrakło tu nawet najmniejszego szczegółu związanego z funkcjonowaniem nowoczesnej piekarni i cukierni.

Trzy lata to wystarczająco długo by rynek zatęsknił za nowinkami i premierami. To także optymalny czas dla przygotowania nowych rozwiązań i udoskonalenia dotychczasowych. Dlatego też Targi IBA są znakomitym i naturalnym miejscem do prezentacji branżowych nowości. Te zazwyczaj dotyczą nowych mieszanek i dodatków, energooszczędnych i proekologicznych rozwiązań w sprzęcie i urządzeniach oraz nowoczesnych technik sprzedaży.

Nie tylko targi

Przyszłoroczne spotkanie piekarsko-cukierniczej branży w Monachium nie ograniczy się wyłącznie do targowej ekspozycji. Tradycyjnie już wystawie towarzyszyć będzie szereg imprez ją uzupełniających. W ramach konkursu UIBC CUP swój zawodowy kunszt zaprezentują piekarze z Azji, Ameryki i Europy (zapowiadany jest udział Polaków).

Innym ważnym wydarzeniem poprzedzającym targi będzie Szczyt IBA (IBA Summit), konferencja poświęcona najważniejszym problemom piekarstwa i cukiernictwa. Udział w niej wezmą zarówno teoretycy, jak i praktycy, na co dzień, zajmujący się tymi branżami.

W trakcie sześciu targowych dni nie zabraknie też okazji do zawodowej integracji i mniej formalnej wymiany poglądów. Tylko kilka dni dzieli targi IBA od inauguracji Oktoberfestu, dlatego i to charakterystyczne dla Monachium wydarzenie będzie obecne na tej imprezie. Obok pawilonów targowych wyrośnie wielki namiot na około tysiąc miejsc, w którym panować ma iście oktoberfestowa atmosfera. Przy piwie, preclach i bawarskich kiełbaskach będzie można dzielić się wrażeniami z targów i doświadczeniami biznesowymi.

Rezerwowanie powierzchni wystawienniczej już trwa. Zgłoszenia potencjalnych wystawców przyjmowane bądą do lata przyszłego roku i wyczerpania miejsc. Od kilku edycji targów IBA gości na nich całkiem liczna grupa przedsiębiorstw z Polski. Impreza ta coraz liczniej odwiedzana jest także przez polskich piekarzy i cukierników. Zapewne nie inaczej będzie w 2015 roku.

Więcej informacji na stronie:

www.iba.de

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple