header


PL_PSC_2021

Mąka pod lupą

news_img1

FoodRentgen program publikujący konsumenckie raporty i rankingi produktów spożywczych zapowiada badanie mąki pod kątem pozostałości glifosatu.

- Dlaczego mąka? Bo w niej mają swój początek pieczywa, makarony, pierogi i inne kluski, czy knedle, ciasta i ciasteczka, pizze, kulebiaki. Mąka służy do zagęszczania sosów i zabielania zup… etc. Słowem mąka ma bardzo szerokie zastosowanie w naszej kuchni. Warto więc wiedzieć, które produkty są godne naszej uwagi - pisze FoodRentgen.

FoodRentge zidentyfikował 110 produktów mącznych dostarczanych przez 28 producentów i dystrybutorów w czterech kategoriach mąk: pszennych, żytnich, orkiszowych i ziemniaczanych.

Badania mąk finansują sami konsumenci. Na stronie http://foodrentgen.eu/pl/akcje/badamy-maki trwa zbiórka na ten cel.

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2020 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple