Ze wschodnim akcentem

Aż czworo cukierników zza naszej wschodniej granicy przezentuje swe prace w najnowszym, lipcowym wydaniu popularnego półrocznika cukierniczego. Wśród nich jest małżeństwo z Białorusi - Andriej i Ronja Dubowikowie. W świecie adeptów i mistrzów czekolady furorę robią jego internetowe kursy Pralinarium, które zaowocowały książką o takim samym tytule. Niewiele osób jednak wie, że pracownie w Mińsku dzieli on ze swoją żoną Ronją, Oboje do własnej czekoladziarni trafili nieco okrężną drogą. Ona była pilotką wycieczek, on sprzedawał systemy grzewcze do budynków mieszkalnych. Od 10 lat z powodzeniem realizują swoją cukierniczą pasję zdobywając uznanie daleko poza swoim krajem. Należą do światowej czołówki mistrzów czekolady.
Nina Tarasowa łączy rosyjską osobowość z edukacją cukierniczą w najlepszych francuskich uczelniach. Jest ambasadorką marek Cacao Barry i Sosa, świetnym ekspertem i wykładowcą cukierniczym. Warto podkreślić, że jej szkolenie planowane jest na początku przyszłego roku w łódzkiej Szkole Ashanti.
Barwną postacią w świecie gastronomii jest kolejny Rosjanin prezentujący swe prace w numerze. To Aleksiej Grebenszczikow, który wraz z bratem Artemem prowadzi ekskluzywną restaurację w Sankt Petersburgu – Bourgeois Bohemians.
Ale ten wschodni czy nawet rosyjski akcent łagodzony jest w bieżącym numerze obecnością takich mistrzów jak Francisco Migoya, Mark Walker, Ronny Emborg, Joaquin Soriano, Akihiro Kakimoto czy Luis Amado i jeszcze kilku innych.
So Good Magazine dostępny jest za naszym pośrednictwem: zamówienia i dodatkowe informacje: books@amkzoom.pl