header

Pradawne Zboża


exposweet

gmbh2019

prosweets

prosweets

Sigep19_120x80_pol

kruszwica10lat

wpic

cream117

Michał Iwaniuk siódmy na świecie!

news_img1

Michał Iwaniuk, szef cukierni Czekolada Café w Airport Hotel Okęcie, zajął 7 miejsce w światowym finale konkursu World Chocolate Masters 2018 w Paryżu. To ogromny sukces Polaka, który potwierdził przynależność do światowej czołówki mistrzów czekolady.

Jego konkursowe prace wyróżniały się artystyczną dojrzałością i interesującą formą. Jedno z konkursowych zadań w paryskim finale polegało na przygotowaniu tabliczki stworzonej na bazie autorskiej czekolady, której recepturę, każdy z uczestników opracował w laboratorium Or Noir.

Michał Iwaniuk połączył ziarna z Madagaskaru, Wenezueli i Kuby. Stworzył blend zawierający 71 procent kakao. Jego czekoladę charakteryzuje głęboki, akasamity smak z ciekawą nutą owoców leśnych, którą pogłębia aromat czerwonych kwiatów. Według autora, w takim zestawie przenikają się polskie smaki, które dodatkowo podkreśla nazwa czekolady – Mazovia. O tym jak smakuje, przekonać się można degustując ekskluzywną linię pralin i deserów, jakie znalazły się w ofercie cukierni, w której pracuje.

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple