header

Pradawne Zboża


polagra-tech

kruszwica10lat

wpic

cream117

Klasyczna czekolada

news_img1

Rozpoczęły się trzyletnie eliminacje do konkusu Gelato Festival World Masters 2021. Każdego roku do 2020 w Łodzi i Warszawie wyłaniana będzie szóstka uczestników, którzy następnie w Boloni powalczą o finał finałów.

Niedawno poznaliśmy pierwszą trójkę. Najlepsze smaki lodów wykreowali: Paweł Bodziacki oraz Paweł Petrykowski z Paulo Gelateria z Gdańska. Postawili na klasyczny smak czekoladowy stworzony z na bazie skomponowanej z trzech różnych gatunków ziaren kakaowca. Lody te miały swój charakter i znakomitą kremistość. Drugie miejsce zajął Mateusz Olszewski z Lodziarni Palermo w Ząbkach. Wpadł na pomysł by zaprezentować lody o smaku ciasta kremówki. Zdobył więc punkty za kreatywność i oryginalność. Przyznać trzeba, że efekt był niezmiernie interesujący. Szczęśliwą trójkę dopełniła Kateryna Vlasenko z lodziarni Artisan w Kostrzynie nad Odrą. Zwyciężyła w kategorii Next Genaration (do 30 roku życia). Jej sposobem na sukces były lody z chlebowca, ryżu jaśminowego i dodatku jagody kamczatki.

W łodzkich eliminacjach udział wzięli reprezentanci 21 lodziarni z całej Polski. Poziom prezentowanych lodów był zdecydowanie wyższy niż przed rokiem. Ta dobra wiadomość świadczyć może o coraz lepszym poziomie lokalnych lodziarni, których z roku na rok zdecydowanie przybywa.

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple