header

Pradawne Zboża


polagra-tech

kruszwica10lat

wpic

cream117

Kultowy włoski krem nareszcie w Polsce

news_img1

We Włoszech to klasyk cukiernictwa. Bez crema pasticcera, bo o nim mowa, nie byłoby większości tamtejszych słodyczy i deserów. Teraz najpopularniejszy włoski krem dostępny jest także u nas w formie rękawa cukierniczego Rengo.

Crema pasticcera jest absolutną podstawą włoskich słodyczy. Używa się go m.in. do nadziewania pączków, ptysiów, rurek, rogalików, wykorzystuje do przekładania tortów i ciast, napełnia babeczki czy tarty z kruchego ciasta. Każda rodzina ma swój przepis, który przekazywany jest z pokolenia na pokolenie. Receptura nie jest skomplikowana, ale tak jak u nas mnóstwo jest przepisów na ciasto drożdżowe czy szarlotkę, tak we Włoszech, nie ma domu, gdzie krem smakuje tak samo. Podstawowa baza to jajka, mleko i mąka, dlatego konsystencja przypomina budyń. Do takiej masy dodaje się zazwyczaj wanilię lub skórkę cytrynową.

Nadzienie o smaku kremu włoskiego jest nowością w ofercie firmy Kandy. To kolejne z serii termostabilnych nadzień Lauretta, sprzedawanych w formie gotowego do użycia rękawa cukierniczego Rengo. Ma on delikatny, kremowy smak i przyjemny aromat. Jest uniwersalny, dlatego można go wykorzystać nie tylko do wypieków czy deserów, ale również jako nadzienie do naleśników czy dodatek do gofrów lub lodów.

Rękaw cukierniczy Rengo to pierwszy tego typu produkt na polskim rynku. Jego największą zaletą jest wygoda użycia. Wystarczy odkręcić worek i dozować bezpośrednio z niego lub nakręcić jedną z tylek, które są dodawane w zestawie. Jeśli po użyciu w rękawie zostało nadzienie, wystarczy go zamknąć i włożyć do lodówki. W ten sposób Rengo może być przechowywany przez następne 4 tygodnie.

Innowacyjne, jednokilogramowe opakowanie pozwala na nieskomplikowane i szybkie nadziewanie bądź dekorowanie wypieków lub deserów bez dodatkowych sprzętów. Jeśli zależy nam na czasie i utrzymaniu porządku, korzystanie z Rengo będzie po prostu wygodne. Rengo sprawdzi się zarówno w restauracjach, kawiarniach czy punktach gastronomicznych, ale i w domowej kuchni. Poza kremem włoskim, dostępnych jest kilkanaście innych smaków: kremowych, owocowych i z kawałkami owoców (także w wiadrach po 12 kg).

Rękaw Rengo został uznany za Hit Cukierniczy podczas tegorocznych targów Expo Sweet. Otrzymał także wyróżnienie w kategorii „Komponent” na targach Sweettargi.

www.lauretta.eu

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple