header

Pradawne Zboża


kruszwica10lat

wpic

cream117

So good.. po polsku!

news_img1

Po raz pierwszy przygotowaliśmy specjalny aneks z tłumaczeniem na język polski receptur z aktualnego numeru So good.. magazine. Od lutego, rewelacyjny półrocznik jest dostępny na polskim rynku w dwóch wersjach.

Jak zwykle na początku stycznia ukazał się kolejny, tym razem już 19 numer obecnie najlepszego na świecie czasopisma poświęconego ekskluzywnemu (wykwintnemu) cukiernictwu. W najnowszym wydaniu zaprezentowanych zostało ponad 20 szefów z czołowych restauracji i cukierni Europy, Azji, Australii i obu Ameryk.

We wstępie do tego wydania nasi hiszpańscy koledzy zastanawiają się czy wykwintne cukiernictwo ma przyszłość i czy przetrwa następne kilkanaście lat. Punktem wyjścia do tych rozważań jest deklaracja Amaury'ego Guichona, znakomitego cukiernika francuskiego pochodzenia, który twierdzi, że może być ono zagrożone przez coraz tańszą produkcję masową. Twórcy So good.., którzy na co dzień śledzą branżę twierdzą jednak, że „czarne wizje” niekoniecznie muszą się spełnić. Oto jak argumentują takie twierdzenie.

- Zwracamy uwagę na pewne podstawowe właściwości, które mogą pomóc zwalczyć powyższą przepowiednię. Pierwsza dotyczy produktu, który musi być wyjątkowy, przeciwnie zniknie, ponieważ, produkt standardowy w rozsądnej cenie, jest już w ofercie przemysłowej supermarketów. Zatem, to co powstaje w pracowni, musi być ekskluzywne, wyjątkowe, spersonalizowane i odmienne. To właśnie wtedy narzędzia rzemieślnika i artysty stają się niezbędne: możliwości personalizacji, coraz bardziej ceniony koncept „świeżo wykonane”, świeżość surowców oraz bezpośredni serwis i obsługa. W tej grze, artystyczne cukiernictwo zawsze będzie miało przewagę ponieważ może się łatwo dopasować do określonego klienta.

Właśnie takie wyroby – unikalne, artystyczne, oryginalne i nowatorskie znajdziecie w tym numerze pisma, które wydawane w Hiszpanii kolportowane jest na całym świecie, od Nowego Jorku, przez Paryż, Moskwę, Dubaj, Tokio po Sydney i Melbourne. W Polsce za naszym pośrednictwem.

A oto autorzy najnowszego wydania So Good Magazine: Yann Brys, Christophe Adam, Alex Stupak, Enric Monzonis, Russ Thayer, Scott Green, Jordi Bordas, Francisco Migoya. Amaury Gichon, Kirsten Tibballs, Gianluca Fusto, Jerome Landrieu, Gustavo Saez, David Wesmael, Aleberto Barrero, Ksenia Perkina czy Hisashi Onobayashi.

Numer zawiera ponad 60 wyjątkowych receptur, które po raz pierwszy w historii czasopisma So good.. przetłumaczone zostały na język polski. Tłumaczenie wydano w formie ponad 80-stronnicowego aneksu. Dzięki temu jeszcze łatwiej można zerknąć do pracowni światowych mistrzów i poznać tajemnice ich sztuki.

Szczegółowe informacje o bieżącym i archiwalnych numerach So good.. magazine, a także aneksie z tłumaczeniami receptur pod adresami:redakcja@wpiekarni.pl oraz books@amkzoom.pl

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple