header

Pradawne Zboża


ISM2018

PSC_2018

cream117

Różowa czekolada

news_img1

Na początku września w Szanghaju w Chinach firma Barry Callebaut oficjalnie zaprezentowała nowy, czwarty rodzaj czekolady! Ma różowawo-czerwonawy kolor i nazwę Ruby (rubin). I do tego oryginalny smak owoców jagodowych. Niezwykły kolor uzyskany został po wielu latach prac nad ziarnami kakakowców pochodzących z Wybrzeża Kości Słoniowej, Ekwadoru i Brazylii. W nowej czekoladzie nie użyto żadnych dodatkowych barwników. Jest ona efektem trzynastu lat pracy działów badawczo-rozwojowych firmy oraz pracowników naukowych Jacobs University w Bremie (Niemcy).

O skali wydarzenia może świadczyć fakt, że czekolada biała na rynku pojawiła się 80 lat temu! Od lat 30 XX wieku nie było w czekoladowym biznesie podobnego przełomu.

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple