header

Pradawne Zboża


Sudback

Bakepol17

Międzynarodowi mistrzowie w Międzynarodowej Szkole Sztuki Kulinarnej Ashanti

news_img1 Odbyły się pierwsze szkolenia w Atelier Mistrzów Czekolady m.in. szkolenie „Deser restauracyjny i jego elementy” rewelacyjnie poprowadzone przez szefa kuchni łódzkiej restauracji „Affogato” Macieja Rosińskiego. Zostały one bardzo dobrze ocenione przez uczestników, którzy zjechali do Łodzi z różnych części Polski. Zwycięzca polskich eliminacji konkursu World Chocolate Masters - Michał Iwaniuk uczył w Ashanti, jak tworzyć niepowtarzalne monoporcje. Swój chrzest bojowy przeszła również sala kulinarna Szkoły, w której jako pierwsi szkolili się szefowie kuchni jednej ze znanych sieci restauracji. Trudno nie wspomnieć o półfinałach konkursu barmańskiego World Class, które w tym roku zorganizowane zostały właśnie w Ashanti. Poziom emocji, który widać było wśród uczestników konkursu udzielał się nawet pracownikom Szkoły. W ciągu tego pierwszego miesiąca Szkoła wypełniła się barmanami, cukiernikami, kucharzami, zawodowcami, którzy chcą doskonalić swoje umiejętności, ale również amatorami, którzy znaleźli idealne miejsce do rozwijania swoich pasji. To wszystko oczywiście doskonale wpisuje się w założenia Szkoły, która właśnie realizuje swój kolejny cel, którym jest zbieranie wiedzy kulinarnej z całego świata i przekazywanie jej w Polsce. Ashanti zaprosiło trzech wybitnych, cieszących się międzynarodową sławą cukierników i szefów kuchni, którzy już w najbliższych miesiącach odwiedzą nasz kraj i poprowadzą szkolenia w siedzibie Szkoły w Łodzi. Waltera Vogt nie trzeba w Polsce przedstawiać. Argentyńczyk, który perfekcyjnie łączy cukiernictwo z kuchnią słoną będzie przez trzy lipcowe dni uczył, jak kreatywnie podejść do tematu deseru restauracyjnego wykorzystując produkty, które w naszym kraju mamy na wyciągniecie ręki, czyli jabłka i sery. Leonardo di Carlo, alchemik cukiernictwa, pochodzący z Włoch mistrz z prawie 30-letnim doświadczeniem zawodowym, który swoim naukowym podejściem do tematu przewraca do góry nogami tradycyjne myślenie o cukiernictwie, zagości w Ashanti w drugiej połowie lipca. Będzie uczył profesjonalnych cukierników, jak przy tworzeniu słodkości wykorzystywać produkty bez laktozy, bez glutenu i bez jajek, tak, by nadal były smaczne. W czerwcu natomiast, po raz pierwszy, właśnie na zaproszenie Ashanti, przyjedzie do Polski znany w całym cukierniczym świecie Brazylijczyk Diego Lozano. Przez trzy dni wraz z 12 cukiernikami, uczestnikami szkolenia, będzie pracował nad jedynymi w swoim rodzaju deserami, ciastkami i makaronikami dzieląc się swoją wiedzą, umiejętnościami i oczywiście ogromną pasją. Ci, którzy nie znajdą się w gronie tych 12 szczęśliwców, będą mogli przyglądać się pracy Diego przez kolejne dwa dni podczas szkoleń demonstracyjnych. Bez wątpienia - z nastaniem lata zrobi się w Ashanti międzynarodowo, ale skoro „świat staje się globalną wioską – również od kuchni …” nikogo nie powinno to dziwić. Więcej szczegółów na temat międzynarodowych gości i nie tylko na www.ashanti.pl

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2014 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple