header

Pradawne Zboża


ISM2018

Duńska prostota

news_img1

Przez szereg lat w świecie gastrononomi niepodzielnie panowała kopenhaska restauracja Noma. Jej nazwa pochodziła od dwóch duńskich słów: nordisk (nordycki) i mad (jedzenie). Szef lokalu Rene Redzepi w niezwykły sposób interpretował skandynawską kuchnię i stał się kulinarnym guru dla wielu naśladowców na całym świecie.

Do kopanhaskich lokali, które nawiązują do dziedzictwa Redzepiego zabiera czytelników najnowsze wydanie czasopisma So Good Magazine (nr 17). W jednej z prezentacji zatutułowanej Skandynawskie prądy przedstawia trzech znakomitych szefów - Rasmusa Kofoeda, Sorena Selina i Jonathana Kjolhede Bertensena. Łączy ich nie tylko Kopenhaga i Dania, ale też spojrzenie na cukiernictwo, a szerzej kuchnię. Wszyscy stawiają na elegancję, minimalizm, świeżość, naturalność i lokalność produktów. Wszystkie te kierunki znakomicie oddaje okładkowy deser autorstwa Rasmusa Kofeda (trzykrotnego uczestnika konkursu Bocuse d'Or). „Kawałek buraka” jak nazwał go autor uzupełniony został jogurtem, rabarbarem i aksamitką (jej jadalne kwiaty często są ozdobą potraw).

Jednak Dania jest ledwie przystankiem w cukierniczej podróży. Najnowszy numer „So Good Magazine” jak zwykle przemierza niemal wszystkie kontynenty. Zahacza o Stany Zjednoczone i i Amerykę Południową, odwiedza Azję i Australię. Serwuje niesamowite pomysły ponad 20 znakomitych cukierników i szefów kuchni, tworzy nieprawdopodobną ferię smaków i aromatów. Warto się w nich zanurzyć i zainspirować nimi.

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple