header

Pradawne Zboża


ISM2018

Ekologiczne Kandy

news_img1 Firma Kandy poszerzyła asortyment owoców kandyzowanych o certyfikowane produkty ekologiczne (certyfikat zgodności przetwórstwa produktów/surowców rolnictwa ekologicznego). Taki krok to nie tylko odpowiedź na coraz dynamiczniej rosnące zapotrzebowanie na żywność bio, lecz także kontynuacja misji przedsiębiorstwa. Dostarczanie konsumentom zdrowej żywności od początku było celem firmy. Ponad 30 lat doświadczenia w kandyzacji owoców sprawiło, że Kandy jest polskim liderem tego typu przetwórstwa. Dodatkowym atutem jest położenie zakładu produkcyjnego na terenach wiejskich, w pobliżu rozległych terenów Natura 2000. Sam proces kandyzacji należy do jednych z najstarszych na świecie sposobów zabezpieczania owoców. Stosowali go już starożytni. Produkty kandyzowane z Kandy to w pełni naturalne wyroby składające się wyłącznie z owoców, cukru i kwasku cytrynowego. Nie zawierają GMO, alergenów, konserwantów, barwników, ani aromatów. Na razie firma oferuje aronię kandyzowaną BIO, jednak przyznany certyfikat obejmuje wiele owoców, wkrótce więc dostępna oferta będzie rozszerzona.

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple