header

Pradawne Zboża


ISM2018

Drobne wypieki

news_img1

Wydawnictwo PWN przygotowało kolejną pozycję z cyklu przeznaczonego dla piekarzy i cukierników. To czwarta publikacja, która powstała spod hasłem technologii w piekarni i cukierni.Na polskim rynku wydawniczym niewiele jest fachowych i jednocześnie aktualnych propozycji dla cukierników. Praktycznie nie ma żadnych prac dotyczących drobnych wypieków, które obok wyrobów piekarniczych stanowią podstawowy segment branży piekarniczo-cukierniczej . Drobne wypieki to zbiór specjalistycznych tekstów niemieckich autorów pod naukową redakcją Wilfrieda Seibela. W publikacji liczącej ponad 280 stron zawarto 10 rozdziałów oraz indeks. Książka stanowi wszechstronne opracowanie przedstawiające współczesne techniki produkcji wyrobów cukierniczych oraz ich podział ze względu na sposób wytwarzania. Omawia też surowce, składniki receptur, techniki oceny sensorycznej, wartości odżywcze gotowych wyrobów, a także analitykę oraz kwestie prawne.

Nowa pozycja będzie dostępna od połowy listopada br. Jej cena wynosi 99 złotych

Książka jest kontynuacją serii, w ramach której do tej pory ukazały: Odroczony rozrost, Chłodnictwo, Zakwas

Wszystkie te książki są dostępne za naszym pośrednictwem. Pytania prosimy kierować na adres mailowy: redakcja@wpiekarni.pl

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple