header

Pradawne Zboża


ISM2018

Jubileusz w nowej siedzibie

news_img1

W pierwszych dniach czerwca firma Primulator obchodziła 25-lecie obecności w Polsce. Jubileusz uświetniło uroczyste, oficjalne otwarcie nowej siedziby w Łodzi.Nowa siedziba jest efektem konsekwentnej, wieloletniej strategii rozwoju firmy. Dwupiętrowy budynek z podziemnym garażem, dwoma oddzielnymi magazynami wysokiego składowania ma powierzchnię ponad 7 tysięcy metrów kwadratowych. Biura firmy znajdują się na parterze i pierwszym piętrze. Drugie piętro i jeden z magazynów są przeznaczone na wynajem.

Jednym z głównych czynników branych pod uwagę podczas fazy projektowej była ekologia. Wszystkie ściany oraz okna są zbudowane w technologii zapewniającej najlepsze parametry przenikalności termicznej. Podgrzewanie wody użytkowej jest wspierane przez panele solarne, a na dachu zainstalowano prawie 400 paneli fotowoltaicznych. W całym budynku i na placu manewrowym zastosowano oświetlenie LED.

Budynek posiada dwie sale przeznaczone na szkolenia technologiczne (pierwsza związana z lodami, czekoladą, cukiernictwem, druga: kawą, paleniem kawy i gastronomią, itp.), salę dla potrzeb szkoleń technicznych oraz showroom o powierzchni ok. 250 metrów kwadratowych. Te oraz wiele innych udogodnień będą wykorzystane głównie do profesjonalnych pokazów, prezentacji oraz szkoleń. Projekt wykonała pracownia architektoniczna Archi-dea, a zrealizowała go firma Budimex. Wartość inwestycji wyniosła 35 milionów złotych.

Dwudziestopięciolecie oraz otwarcie nowej siedziby świętowano niezwykle uroczyście. W wieczornej imprezie uczestniczyło kilkuset zaproszonych gość, wśród nich klienci, partnerzy handlowi oraz wszyscy pracownicy firmy. W tym gronie nie mogło zabraknąć także norweskich właścicieli przedsiębiorstwa.

Primulator powstał w 1966 roku w Oslo. Od początku firma rozwijała się, obsługując rynek HoReCa. Pod koniec lat 80., mając ustabilizowaną pozycję na rynku norweskim, firma rozpoczęła działalność na rynkach krajów Europy Wschodniej oraz Skandynawii. Polski oddział powstał w 1991 roku. W kolejnych latach pojawiły się przedstawicielstwa w Estonii i Finlandii. Obecnie Primulator posiada swoje odziały także na Litwie, Łotwie, w Białorusi, Rosji oraz Szwecji. W Polsce biura firmy znajdują się w Warszawie, Łodzi, Poznaniu, Krakowie, Zabrzu i Gdyni. Do grona jej stałych klientów należą tacy partnerzy, jak: Coca-Cola, Subway, AmRest, Orlen, McDonald?s, Ikea, Statoil, BP, SHELL, a także liczne hotele, sieci kawiarni, lodziarnie, cukiernie i restauracje.

W swej handlowej ofercie Primulator posiada sprzęt najnowszej generacji. Oferuje produkty renomowanych firm, które charakteryzuje wysoka jakość wykonania, estetyczny wygląd i ekonomiczna eksploatacja.

Niepowtarzalność kawy oraz napojów kawowych zapewniają profesjonalne ekspresy do kawy Faema, WMF oraz BUNN. Aktualna oferta ekspresów do kawy to doskonała propozycja dla dynamicznie rozwijającego się sektora Convenience Store oraz Speciality Coffee.

W branży lodziarskiej, cukierniczej i czekolady Primulator ma bogatą ofertę urządzeń firmy CARPIGIANI, sprzęt chłodniczy i mroźniczy ISA i ICEMATIC oraz podgrzewacze do czekolady i granitory firmy GBG.

Istotną pozycję w portfolio firmy zajmują piece Merrychef serii Eikon wyposażone w innowacyjną technologię szybkiego podgrzewania. W 2015 roku do oferty dołączyły kolejne urządzenia pozwalające na bezwentylacyjne przygotowywanie potraw ? frytownice, piece do pizzy oraz urządzenia do gotowania makaronów marki Eurochef.

Wśród klientów firmy są także popularne profesjonalne szkolenia w zakresie obsługi oraz technologii przygotowywania najwyższej jakości kawy ( Akademia Espresso), lodów (Carpigiani Gelato University) czy świeżych kanapek i przekąsek.

Od początku działania Primulator koncentruje się na zapewnieniu najwyższej jakości rozwiązań dla gastronomii. Korzystając z wieloletniej wiedzy i doświadczenia, firma proponuje kompleksowe rozwiązania dla kawiarni, lodziarni, cukierni i piekarni: od technologicznej fazy projektowej lokalu poprzez wyposażenie w sprzęt, kończąc na szkoleniach, przy zapewnieniu najwyższej jakości usług serwisowych dostępnych 24 godziny na dobę przez 7 dni w tygodniu.

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple