header

Pradawne Zboża


ISM2018

Podwieczorki z porcją wiedzy

news_img1

Z przyjemnością zapowiadamy kolejne spotkania w ramach Podwieczorków z Akademią Mistrza. W czerwcu zaplanowano je w Piotrkowie Trybunalskim, Bydgoszczy i Poznaniu. Natomiast jesienią odbędą się w Warszawie, Krakowie, Poznaniu i Katowicach.

Podwieczorki z Akademią Mistrza to autorski program ZT Kruszwica, który realizowany jest od 2014 roku. W jego ramach odbywają się specjalistyczne warsztaty skierowane do dużych i małych zakładów cukierniczych. W trakcie tych spotkań uczestnicy mają okazję zapoznać się z ciekawymi i aktualnymi zagadnieniami dotyczącymi praktyki prowadzenia biznesu.

- Zależny nam na tym, by wspomóc naszych partnerów, którzy często są równocześnie przyjaciółmi Akademii Mistrza i tak jak my, robią wszystko, by branża cukiernicza jak najlepiej się rozwijała - mówi Anna Modzelewska z działu marketingu ZT Kruszwicy. - Z wieloma naszymi partnerami znamy się od lat. Dobrze wiemy z jakimi problemami się zmagają, jakiego rodzaju pomocy oczekują, albo jakiego rodzaju wsparcie czy inspiracje pomagają im sprawniej funkcjonować i rozwijać działalność. W ramach warsztatów odbywających się w cyklu Podwieczorki z Akademią Mistrza, organizujemy więc dla nich spotkania z ekspertami z różnych dziedzin związanych prowadzeniem biznesu. Spotkania te odbywają się w swobodnej, serdecznej atmosferze. Uczestnicy mogą o wszystko pytać, zwracać się do ekspertów ze swoimi konkretnymi problemami, ale też zwyczajnie korzystać z ich wiedzy i doświadczenia.

W poprzednich latach uczestnicy seminariów Kruszwicy mogli dowiedzieć się w jaki sposób wpływać na decyzje zakupowe klientów i poznali ?kruczki prawne? związane z podpisywaniem umów cywilnoprawnych.

W tym roku organizatorzy warsztatów, ponownie postawili na temat prawniczy. Temat przewodni tegorocznnych spotkań brzmi: ?Praktyczne kwestie znakowania wyrobów cukierniczych.?

- Dwa lata temu zaszły w tej dziedzinie spore zmiany, które do tej pory budzą wiele wątpliwości. Jednak niektóre przepisy np. te dotyczące obowiązku podawania wartości odżywczych na wyrobach pakowanych, zaczną obowiązywać dopiero w tym roku, jest to więc dla cukierników temat nowy, z którym będą musieli się zmierzyć, a my chcemy im w tym pomóc - mówi Anna Modzelewska.

W rozwianiu wszelkich wątpliwości dotyczących znakowania wyrobów cukierniczych, obliczania wartości odżywczej, programów i tabel związanych z tym zagadnieniem, deklarowania substancji dodatkowych czy alergenów, a także praktyk związanych z kontrolami żywności, uczestnikom seminarium, pomoże specjalistka w dziedzinie prawa żywnościowego, dr Agnieszka Szymecka.

- Z całą pewnością dla cukierników to bardzo ważny temat. Przepisy są miejscami zawiłe i nie wystarcza ich znajomość, potrzebna jest szczegółowa wiedza, jak je interpretować - mówi ekspertka. - Nasze spotkanie ma na celu omówienie konkretnych problemów z jakimi stykają się cukiernicy. W ten sposób będą mogli rozwiać swoje wątpliwości dotyczące danej sytuacji, ale też zdobędą szerszą wiedzę, którą będą mogli wykorzystać w przyszłości.

Poprzednie edycje Podwieczorków z Akademią Mistrza spotkały się z bardzo pozytywnym odbiorem uczestników.

Warsztaty w ramach cyklu podwieczorków są bezpłatne. Liczba miejsc jest jednak ograniczona, obowiązują więc wcześniejsze zgłoszenia.

Szczegółowe informacje i zapisy na spotkania dostępne są na stronie: http://www.akademiamistrza.pl/zarzadzanie-biznesem/kalendarz-spotkan/

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple