header

Pradawne Zboża


exposweet

gmbh2019

prosweets

prosweets

Sigep19_120x80_pol

kruszwica10lat

wpic

cream117

aktualny numer

  • temat_numeru

    WY-MIESIANE MARZENIA

    Już od października trwa IV edycja akcji Lesaffre Prestige Group, propagującej ideę Społecznej Odpowiedzialno¬ści Biznesu na co dzień. Zapraszamy wszystkich Piekarzy i Cukierników z całej Polski do aktywnego uczestnictwa w akcji, zaan-gażowania pracowników oraz pozyskiwania nowych lojalnych klientów. Czytaj więcej

  • temat_1

    Tylko 1% dodanego cukru

    Callebaut wprowadza do swego portfolio nową czekoladę, która zawiera zaledwie jeden procent dodanego cukru. Firma wpisuje się w międzynarodowy trend redukcji tego składnika w produktach spożywczych. Czytaj więcej

  • temat_2

    Polska drużyna do Lyonu

    Po dość długiej przerwie polscy cukiernicy wracają do Lyonu. Wystąpią tam w finale prestiżowego konkursu Coupe du Monde de la Pâtisserie. Czytaj więcej

SPIS TREŚCI:

AKTUALNOŚCI s. 4
Polska drużyna do Lyonu s. 10
Wy-miesiane marzenia z Lesaffre Polska s. 12
Kampania „Świeżo wypieczone” s. 14
Sigep po raz 40 s. 15
Kolonia kusi słodyczą s. 18
Targowy dzień z BMS-G s. 20
Kwas askorbinowy (witamina C) – mity i rzeczywistość – Adam Wybierała s. 22
Handel w niedziele ciągle budzi emocje s. 28
Świąteczny tort makowo-wiśniowy s. 30
Elementy dekoracyjne z ciasta martwego – jesienne motywy – Adam Melkowski s. 32
Czekolada i artystyczna kreacja s. 36
Co z tym makiem? s. 40
Nowość – słodzona żurawina s. 41
Kostka Węgierska s. 42
Niezwykły lokal amerykańskiej sieciówki s. 44
Ecl1pse, czyli zaćmienie s. 46
Karnawał z koktajlami s. 48
Świąteczne inspiracje z różnych stron świata s. 50
Jak pisać teksty pod ...wyszukiwanie Justyna Wydra s. 54
Biszkopciki i wino s. 58
So good nr 20 s. 60
Kostka piernikowa z powidłami s. 62
Jak się czuje Polak w pracy? s. 64
Jak zmieniała się branża czystości w Polsce? s. 66
Słodkie konkursy EXPO SWEET s. 68
Street food zdobywa s. 70
e-sąd dla przedsiębiorców – wyrok w 21 dni s. 72
Piekarnia ekologiczna, czyli... s. 74
Figa z makiem... – Wilhelm Karud s. 76
Kalendarz targowy s. 79
NASI PARTNERZY s. 80

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple