header

Pradawne Zboża


ISM2018

cream117

aktualny numer

  • temat_numeru

    Polscy piekarze próbowali wypieków przygotowanych na drożdżach lwowskich

    Podczas Dni Otwartych w Pyskowicach, lider rynku drożdży na Ukrainie – firma „Enzym Company” – częstowała gości wypiekami na bazie własnych produktów. Najlepsi piekarze i przedstawiciele branży piekarniczej zebrali się w dniach 19 i 20 września na wystawie, zorganizowanej przez firmę Polmarkus. Wszyscy zwiedzający mogli ocenić produkty największego producenta drożdży ze Lwowa. Czytaj więcej

  • temat_1

    Family Friends

    Na jednym z wrocławskich osiedli (przy Bulwarze Dedala) powstał niedawno nowy lokal. Jak wskazuje jego nazwa – Family Friends - głównym założeniem inwestorów było stworzenie przyjaznego, rodzinnego miejsca, gdzie w miłej atmosferze można delektować się świeżo zmieloną kawą, naturalnymi koktajlami czy pięknie udekorowanymi słodkościami. Również amatorzy słonych potraw znajdą tu coś dla siebie; świeże kanapki przygotowywane na miejscu zaspokoją nawet najbardziej wybredne podniebienia. Czytaj więcej

  • temat_2

    Pigwa - polska cytryna

    Jest jednym z z najstarszych drzew owocowych sadzonych przez człowieka. Początek jesieni to najlepszy czas, by w pełni wykorzystać kulinarny potencjał jej aromatycznych i niezwykle zdrowych owoców Czytaj więcej

SPIS TREŚCI:

AKTUALNOŚCI s. 6
WYDARZENIA
Lidl reklamuje pieczywo s. 8
Cukier bez barier s. 10
Targi Südback – niemiecki puls branży? s. 12
Sukces targów Savpol s. 16
Bakepol 2017 s. 18
POLSKI CHLEB
Miejsce dla Radziwiłłówki s. 20
Ilość i jakość glutenu – niezbędny parametr oceny jakości mąki pszennej dla piekarstwa – Adam Melkowski/strong> s. 24
Polscy piekarze próbowali wypieków przygotowanych na drożdżach lwowskich s. 27
Trwałość pieczywa, to wyzwanie. Przychodzi ekspert do piekarni...cz. 6 – Adam Wybierała s. 34
Dlaczego spada sprzedaż pieczywa? s. 32
SŁODKO-GORZKO
Autumn in forest – Patryk Szczepański s. 34
Pigwa – polska cytryna s. 38
E-cukiernia.pl, czyli sposób na Twój rozwój w słodkim biznesie – Paulina Steklińska s. 40
Macarons/biała czekolada-burak/jeżyna/gąbka burak – Michał Doroszkiewicz s. 42
NOWOCZESNA FIRMA
Family Friends s. 44
Co nowego w marketingu – Justyna Wydra s. 48
Polityka mediów społecznościowych. Akademia Mistrza s. 52
ABC stroju piekarza i cukiernika – Małgorzata Milian-Lewicka s. 56
VARIA
Le praliné – Patryk Szczepański s. 59
W lokalnym stylu s. 60
Jesienny duet s. 62
So Good po raz 18 s. 64
Prawo pomoże w sukcesji s. 66
Mistrzostwa Europy w Dekoracji Tortów s. 70
Wspomnienia z Mołdawii – Wilhelm Karud s. 74
Kalendarz targowy s. 76
Listy do redakcji s. 77
Nasi Partnerzy s. 80

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple