header

Pradawne Zboża


polagra-tech

kruszwica10lat

wpic

cream117

aktualny numer

  • temat_numeru

    Pieczywo na grilla

    Wiosna i lato to najlepsze pory roku do odpoczynku na łonie natury. Trudno sobie wyobrazić ten czas bez popularnego grilla. Bogatą ofertę mięs i wędlin warto uzupełnić atrakcyjnymi propozycjami z piekarni! Czytaj więcej

  • temat_1

    SAGA - Papier (nie tylko) do pieczenia

    Nazwa jasno określa zastosowanie. Ale pieczenie to tylko jeden z możliwych sposobów wykorzystania tego produktu. Jest on wyjątkowo uniwersalny. Papier i żywność to temat stary chyba jak … sam papier. Nie da się dziś określić kiedy zaczęto go łączyć z jedzeniem, bo też trudno odpowiedzieć na pytanie, kto pierwszy wpadł na pomysł, by pożywienie owinąć papierowym arkuszem. Zaskakiwać może jednak fakt, że dopiero niespełna sto lat temu w niewielkim fińskim mieście Mänttä, po raz pierwszy na świecie, rozpoczęto wytwarzanie papieru do zabezpieczenia żywności. Dziś zakład ten podobnie jak marka SAGA należą do firmy Metsä Tissue. Czytaj więcej

  • temat_2

    Boks, pot i łzy

    Salon Czekolady nie kojarzy się raczej z salą treningową w poindustrialnym wnętrzu. Tymczasem organizatorzy prestiżowego konkursu World Chocolate Masters tegoroczonych finalistów zaprosili na ... trzydniowy obóz kondycyjny! Czytaj więcej

SPIS TREŚCI:

AKTUALNOŚCI s. 6
WYDARZENIA
Słabsze wyniki branży s. 9
60 tysięcy bułek na godzinę s. 10
Wykładnia będzie korzystna s. 12
Baza izomerów trans s. 14
Riksza z lodami s. 16
Smaki i kolory Azji s. 18/td>
Śląsk nagradza rzemieślników s. 20
POLSKI CHLEB
Chleb, najlepiej z Polski s. 24
SAGA – Papier (nie tylko) do pieczenia s. 28
Pieczywo na grilla – Dariusz Kobyłecki s. 30
Pikantne bułki kukurydziane - Dariusz Kobyłecki s. 34
Przede wszystki wiedza... Chleb „zwykły” czy „baltonowski” – Adam Wybierała s. 36
SŁODKO-GORZKO
Semifreddo malinowe s. 38
Rock & Roll s. 40
Masy pralinowe s. 42
Red Velvet – Grzegorz Śmiertka s. 45
Sezon sorbetów s. 46
Tort Mistrzowski – Patryk Szczepański, Michał Wiśniewski s. 46
Kawowe Muffinki z Kremem Śmietanowym s. 50
ISM 2018. Mniej, zdrowo, ciekawie s. 52
Boks,cpot i łzy s. 56
Mariusz w Paryżu s. 58
NOWOCZESNA FIRMA
Budowanie relacji z partnerami biznesowymi, czyli o tym, jak działać skutecznie w marketingu B2B. Akademia Mistrza. - Justyna Stefańska s. 60
Jak powstała największa piekarnia na Śląsku? - Szymon Ostrowski s. 62
Wracamy do źródeł - Justyna Wydra s. 65
UCZNIOWIE
Wiosenne barwy - Michał Dawid s. 68
VARIA
So Good po polsku s. 70
Lektura z Singapuru – Patryk Szczepański s. 71
Salsa s. 72
Urodzony w cukierni - majster galanterii mleczarskiej Hanna Kampa s. 74
Smaczne legendy z Kazimierza Dolnego – Wilhelm Karud s. 76
Kalendarz targowy s. 79
Nasi Partnerzy s. 80

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2017 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple