header

Pradawne Zboża


Sudback

Bakepol17

aktualny numer

  • temat_numeru

    Mąka kasztanowa

    Wartości odżywcze kasztanów jadalnych doceniono już w starożytnej Grecji i Imperium Rzymskim. W średniowieczu o ich właściwościach leczniczych pisała św. Hildegarda z Bingen. Dziś, po mąkę z kasztanów coraz chętniej sięgają piekarze i cukiernicy. Czytaj więcej

  • temat_1

    W trosce o czystość

    Poza dobrą jakością składników, sprawdzonymi recepturami, niezawodnym sprzętem i doświadczonym personelem przedsiębiorca w branży spożywczej musi szczególnie dbać o higienę procesu wytwórczego, sprzętu oraz zakładu produkcyjnego. Jakie środki do mycia i dezynfekcji stosować, gdzie szukać wytycznych dotyczących wymagań higienicznych w zakładach piekarniczych i cukierniczych? Czytaj więcej

  • temat_2

    Cztery części, czterech autorów

    Kiedy świat obiegła wiadomość o projekcie książki „Four in One” nad którą, pracowali Ramon Morato, Josep Maria Ribbe, Raul Bernal oraz Miquel Guaro wszyscy wyczekiwali jaki będzie tego rezultat. Hiszpanie są znani ze swojej nie zwykłej kreatywności jeżeli chodzi o świat cukiernictwa. Jedno jest pewne warto było czekać – pisze Patryk Szczepański. Czytaj więcej

SPIS TREŚCI:

AKTUALNOŚCI s. 6
WYDARZENIA
Jawor bez piekarza (roku) s. 8
Czy masło oszalało? s. 10
Branżowy Lublin s. 12
Mistrz Antoni – z Antonim Madejem rozmawiała Katarzyna Kachel s. 14
To już III edycja programu LESAFFRE PRESTIGE GROUP! - Alicja Załoga s. 16
Chleb na Długim Targu s. 20
POLSKI CHLEB
Drożdżówka Radziwiłłówka. Z myślą o naszych dzieciach s. 23
Przychodzi ekspert do piekarni... cz. 5. Placek, pączki, babka – – Adam Wybierała s. 24
Tajemnice zakwasu - Jeffrey Hamelman s. 30
Pieczywo Sahari s. 34
Mąką kasztanowa s. 36
SŁODKO-GORZKO
Ciasto Parzone Gold s. 42
Cupcakes – słodycz popkultury s. 44
Tarta Caramel Fill – Michał Kleiber s. 46
Kruszwica zaprasza na Podwieczorki z Akademią Mistrza s. 49
Gusto lungo s. 50
Lody Europy s. 52
Blackcurrant Mousse s. 54
Cztery części, czterech autorów – Patryk Szczepański s. 56
Od michy do chleba – Maryla Pawlak-Żalikowska s. 58
So Good po raz 18 s. 60
NOWOCZESNA FIRMA
Romans pracowników. Akademia Mistrza s. 64
Marketing szeptany – Justyna Wydra s. 66
W trosce o czystość – Małgorzata Milian-Lewicka s. 70
VARIA
Medal dla każdego s. 74
Na styku Pienin i Gorców – Wilhelm Karud s. 76
Kalendarz targowy s. 78
Nasi Partnerzy s. 80

Podaj adres e-mail, aby otrzymywać informacje na temat nowości na stronie*

X "Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Agencja Mediowo-Konsultingowa ZOOM Spółka Cywilna Barbara Zając, Grzegorz Olma, Newslettera z informacjami związanymi z Serwisem www.wpiekarni.pl i zamieszczonymi w jego ramach informacjami handlowymi.

© 2014 - ZOOM Agencja Mediowo-Konsultingowa B.Zając, G.Olma

Created by Nubsoft - Make IT Simple